Freelancen in de uitvaartbranche…

  • Opdrachtgever
    Zuylen Uitvaartverzorging
  • Werkzaamheden
    Marketing & Communicatie
  • Periode
    mei 2015 - heden

Een vast aantal freelance uren van mijn werkweek zet ik me in voor de marketingcommunicatie van Zuylen Uitvaartverzorging.

Dacht ik ‘vroegâh’ bij Zuylen alleen aan het crematorium en de begraafplaats in Breda? Ondertussen weet ik dat er achter deze naam een uitvaartorganisatie schuilgaat, waar je ook een complete uitvaart even professioneel als persoonlijk kunt laten verzorgen. Als freelancer zorg ik een vast aantal uur per week dat alle andere inwoners van Breda en omgeving dat ook te weten komen.

Vrienden en bekenden krabben zich vaak even achter de oren als ze horen dat ik de marketingcommunicatie voor een uitvaartorganisatie verzorg. Kennelijk verwachten ze dat niet bij een levendig type als ik. Toch weet ik inmiddels een ding zeker: marketing en communicatie binnen de uitvaartbranche is een uitdaging van het zuiverste water. Zeker bij Zuylen. Want AS of now! zorg ik samen met een fantastisch team dat elke dag meer nabestaanden bellen met Zuylen Uitvaartverzorging in plaats van de ‘big three’!

Het strategisch communicatieplan, on- en offline communicatie-uitingen, de website, pr-plannen en de campagneactiviteiten? Ik teken ervoor. Zeker weten dat ze Zuylen Uitvaartverzorging stervensveel exposure opleveren…

Hoe breng je heel gevoelige dienstverlening op een beschaafde en toch vernieuwende wijze onder de aandacht? Huur Anne in. Anne werkt ruim een jaar voor onze uitvaartorganisatie. Ze laat je nadenken, reikt aan, pakt op en realiseert. Met haar luisterend vermogen, creativiteit, doortastendheid en netwerk is zij er in geslaagd om onze organisatie breder bekend te maken. Ze is goed.

Roel Stapper
Directeur Zuylen