Zuylen

  • Opdrachtgever
    Zuylen
  • Werkzaamheden
    Projectmanagement
  • Periode
    Januari 2016

Een Bredanaar is trots op zijn stad, geniet van het goede leven en het uitzicht op de Grote Kerk. Maar ook de Bredase bossen zijn hem lief. Met dat in ons achterhoofd, bedacht ik met Ronald de Kanter, hoofd uitvaartverzorging bij Zuylen en timmerman Pepijn Herrmann iets waarmee je Breda letterlijk kan meenemen in je graf.

De Bredase kist. Mooi voor de die-hard Bredanaar die begraven kan worden in een kist die duurzaam en lokaal geproduceerd met hout uit het Mastbos en het Liesbos. Maar ook voor begraafplaats en crematorium Zuylen. Want dat die ook op een heel persoonlijke manier uitvaarten verzorgt? Dát weet – of liever gezegd, wist – nog niet iedereen.

AS! we al vermoedden toen de Bredase kist nog maar een wild idee was: de communicatie die ik rondom dit unieke project optuigde, leverde veel, heel veel pr op. In Breda en ver daarbuiten.

‘Joh, da’s leuk’
“De mensen zijn verrast, vinden het een bijzonder product en ze vinden het opmerkelijk dat we daar mee komen”, Roel Stapper van uitvaartorganisatie Zuylen. De kist is overigens op en top ‘groen’. Zaagsel dat bij het zagen vrijkomt, wordt later weer gebruikt om de bekleding van de kist mee op te vullen.